ÁSZF

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Jelen „Általános Szerződési Feltételek” szabályozzák a Szolgáltató szálláshelyének, és szolgáltatásainak igénybevételét. Az Általános Szerződési feltételek szerint az üzemeltető, szolgáltató, Lentus Apartmanház 8313 Balatongyörök Csont Ferenc út 18., továbbiakban Szolgáltató, elszállásolási Szerződést köt az egyéb szálláshely szolgáltatást igénybe vevő személyekkel, szerződő felekkel.

Szerződő felek

Vásárló/Vendég: A szálláshely szolgáltatását igénybe vevő, a honlapon keresztül, illetve a Szolgáltatónál az apartman@lentusbalaton.hu e-mail címen keresztül írásban szolgáltatást vásárló személy, aki az ÁSZF-et tudomásul veszi és magára nézve is kötelezőnek fogadja el, továbbiakban Vendég.

Szolgáltató: Lentus Apartmanház, továbbiakban Szolgáltató
Levelezési cím: apartman@lentusbalaton.hu , tqmplusz@gmail.com
Telefon: + 36 30-9989-186

ÜZEMELTETÉSI ADATOK

Adószám: 66071053-1-33

NTAK reg.szám: MA23061577

4 fős apartman-Napsugár Apartman

2 fős apartman-Levendula Apartman

KAPCSOLAT A TULAJDONOSSAL

Urbánné Kádár Zsuzsanna

+36-30-9989-186

8313 Balatongyörök Csont Ferenc utca 18.

1. Általános Szerződési Feltételek célja

Az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) Szolgáltató és a vele szerződéses kapcsolatba lépő Vendég között létrejövő jogviszony általános feltételeit tartalmazza. Az itt nem szabályozott kérdéseket illetően Szolgáltató tevékenységére vonatkozó mindenkor hatályos magyar jogszabályok és hatósági előírások, valamint a Polgári Törvénykönyvben foglalt rendelkezések külön kikötés nélkül irányadóak.

2. Szerződési Feltételek elfogadása

A Szerződési Feltételek Vendég által történő elfogadása a vásárlás, illetve szolgáltatás igénybevételének előfeltétele. A Feltételek elfogadásának minősül, ha Vendég a Szolgáltató által nyújtott szolgáltatást igénybe veszi.

3. Szerződési Feltételek hatálya

Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy az Általános Szerződési Feltételeket részben vagy egészben bármikor módosíthatja. Az ÁSZF mindaddig hatályban marad, amíg Szolgáltató szolgáltatást biztosítja. Jelen ÁSZF 2023. június 1-től határozatlan ideig hatályos.

4. A szolgáltatás területi hatálya

Szolgáltató által üzemeltetett szolgáltatás mind belföldről, mind külföldről elérhető.

Az apartmanházában két apartman foglalható. Minkét apartman külön bejárattal rendelkezik, ezért külön-külön és egyben is foglalható.

5. Szerződéses fogalmak:

Vásárló/Vendég: A szálláshely szolgáltatását igénybe vevő, a honlapon keresztül szolgáltatást vásárló személy, aki az ÁSZF-et tudomásul veszi és magára nézve is kötelezőnek fogadja el, továbbiakban Vendég
Szolgáltató: a jelen ÁSZF feltételei szerint egyéb, átmeneti szálláshely szolgáltatást nyújtó Lentus Apartmanház, továbbiakban Szolgáltató
A szolgáltatás: egyéb, átmeneti szálláshely szolgáltatás
Árajánlat: A Vendég szóban, vagy írásban megküldött ajánlatkérésére a Szolgáltató írásos árajánlata.
Foglalás: Foglalás a Vendég írásban leadott foglalásának a Szolgáltató által írásban megküldött visszaigazolása, mely tartalmazza a szolgáltatás tárgyát, helyét, időtartamát és árát, valamint a foglalás véglegesítéséhez szükséges, a teljes szállásköltség 20%-ának megfizetésére vonatkozó adatokat.
Foglalás véglegesítés, érvényesítés:
A foglalásban meghatározott teljes szállásköltség 20%-ának megfizetése a foglalás biztosítása érdekében.
A Foglalás a teljes szállásköltség 20%-ának megfizetését követően jön létre, és így írásban megkötött Szerződésnek minősül, és egyben az ÁSZF és a Foglalási és Lemondási Feltételek automatikus elfogadását jelenti.
Fizetési és lemondási feltételek:
A Lentus Apartmanház által biztosított szolgáltatás ellenértékének megfizetésére, a foglalás és fizetés módjára, ütemezésére, a foglalás lemondás esetére és a lemondás esetén vissza nem térítendő összegre vonatkozó feltételek meghatározása.
A szolgáltatás területi hatálya
Szolgáltató által üzemeltetett szolgáltatás mind belföldről, mind külföldről elérhető.

6. Szolgáltató az alábbi feltételek szerint nyújtja a szolgáltatást:

6.1. A Vendég a Lentus Apartmanház 8313 Balatongyörök Csont Ferenc út 18. alatti 2 önálló apartmanból álló- külön-külön vagy egyszerre bérelve- teljesen felszerelt konyhával, nappali-étkező helyiséggel, bekerített kerttel, pihenő házzal, kerti bútorokkal, parkolóval rendelkező apartmanházat és szolgáltatásait szállásként, üdülési, pihenési célból saját felelősségére veszi igénybe. A házban, illetve a kertben található berendezéseket és felszerelést, -ideértve hozzáértés esetén a tárolóban található kerékpárok, a kerti grill, bográcsozó hely gondos használatát, – a Vendég rendelkezésére bocsátja ott tartózkodásuk alatt.

6.2.  A Szolgáltató minden tőle telhetőt megtesz a Vendég biztonsága érdekében, felhívja figyelmét az esetleges veszélyforrásokra, azonban a házban, illetve az ingyenes parkolóban lévő személyes vagyontárgyaikért, valamint a ház és környezetének nem rendeltetésszerű használatából eredő személyi sérülésekért, illetve a házban keletkezett károkért felelősséget nem vállal. A Vendéget az általa a házban, annak berendezéseiben, környezetében okozott károkért kártérítési felelősség terheli.

6.3. Probléma esetén a Szolgáltató elérhető a honlapon, illetve a jelen ÁSZF-ben megadott telefonszámon, illetve e-mail címen. Távozás utáni reklamációt azonban nem tudunk elfogadni.

7. Ajánlatkérés, illetve foglalás menete:

Szálláshely foglalása, a Szolgáltató internetes weboldalán keresztül vagy emailben történik.

7.1. A Vendég írásban (emailben, honlapon a foglalási naptárban, kapcsolatfelvételi űrlap segítségével) megküldött ajánlatkérésére a Szállásadó 24 órán belül ajánlatot küld. Amennyiben az ajánlat elküldésétől számított 72 órán belül nem érkezik konkrét foglalás, úgy a Szállásadó ajánlati kötöttsége megszűnik.

7.2. A Szerződés a Vendég által írásban, vagy a honlapon található foglalási naptárban, kapcsolatfelvételi űrlapon leadott foglalásának a Szállásadó általi írásban megküldött visszaigazolása után jön létre oly módon, hogy a Vendég 5 munkanapon belül megküldi a Szolgáltató számára a foglalás teljes díjának a 20%-át foglalóként és így írásban megkötött Szerződésnek minősül, és egyben a Foglalási és Lemondási Feltételek és az ASZF automatikus elfogadását jelenti.

A szerződés abban a pillanatban válik érvényessé, amint a díjrészlet jóváíródik a Szolgáltató visszaigazoló emailben megadott bankszámláján.

A foglalásban megadott adatok helyessége a vendég érdeke, felelőssége.

Foglalás foglalóként történi kifizetésével a szállásfoglalást leadó Vendég elismeri, hogy az Általános Szerződési feltételeket, a foglalás és lemondás feltételeit és a házirendet megismerte, azokat elfogadja. A foglaló összege a teljes szállásdíj minimum 20%-a. Foglalót kizárólag banki átutalás útján tudjuk elfogadni.

A szállásadó a sikeres szálláshely foglalás visszaigazolásától számított 5 munkanapot ad meg határidőnek a foglaló befizetésének. Foglalás kizárólag a kért foglaló határidőig történő beérkezése esetén válik érvényessé.

A foglalás teljesítéséről a Szolgáltató visszaigazolást küld a megadott e-mail címre.

Minden esetben kérem írja rá, vagy írassa rá a banki ügyintézővel a befizetési bizonylatra nevét, amellyel a szállást lefoglalták. Ha a befizető más, mint a szállás lefoglalója, akkor kérem, írják rá a közlemény rovatba a szállásfoglaló nevét.

7.3. A szóban leadott foglalás, megállapodás, módosítás, vagy annak a Szolgáltató általi szóbeli visszaigazolása nem szerződés értékű.

7.4. A Szolgáltató apartmanház a meghirdetett árait, – kivéve amennyiben adott időszakra kötelezettséget nem vállal, – előzetes bejelentés nélkül szabadon változtathatja.

7.5. Az árak tartalmazzák az ajánlattételkor a szállásdíjat és a takarítás költéségét.

7.6. A helyi idegenforgalmi adó a szállásdíjon felül extra fizetendő a helyszínen Vendég/éj alapon. Az idegenforgalmi adó fizetési kötelezettség a 18 év feletti személyekre vonatkozik.

8. A Szolgáltatás módosítása, törlése

8.1 Foglalás módosítására előzetes írásbeli egyeztetés alapján van mód. Pl.: létszám, időpontváltozás. Így a módosított foglalás visszaigazolás válik érvényessé.

8.2. A szállás-szolgáltatás igénybevételének Vendég által kezdeményezett meghosszabbításához a Szolgáltató előzetes hozzájárulása szükséges. Ebben az esetben a Szolgáltató kikötheti a hosszabbítás díjának azonnali megtérítését, valamint joga van a díj módosításához.

8.3 A Szerződés módosításához és/vagy kiegészítéséhez a felek által írásbeli megállapodás szükséges.

8.4. Lemondás feltételei

8.5. A megrendelt apartman lemondását kizárólag írásban lehet megtenni. A Vendég díjmentesen mondhatja le a már lefoglalt szállás-szolgáltatást az érkezést megelőző 14. napig. A Szolgáltató ez esetben a foglaló teljes összegét kizárólag banki utalással fizeti vissza. A Szolgáltatónak a visszautalásra 5 munkanap áll rendelkezésre.

8.6. Már véglegesített és visszaigazolt foglalás más dátumra történő áthelyezésére, vagy a létszám módosítására a szabad kapacitás függvényében van lehetőség.

8.7. Lemondási díj (Kötbér) érkezést megelőző 14. napon belül:

14-0 napig a befizetett foglaló teljes összege felhasználható a lemondott foglalás évében legalább ugyanolyan értékű foglalásnál. Amennyiben a Vendég nem kíván élni a felkínált lehetőséggel, a befizetett foglaló teljes összege kötbérként a szállásadónál marad. Nem jár vissza a foglaló abban az esetben sem, ha a foglalás időpontja a Vendég kérésére módosításra kerül és az új időpont lemondása megfelelne a lemondás díjmentes feltételeinek.

8.8. Ha a Szállásadó a szállás-szolgáltatás igénybevételét szerződésben foglalt módon biztosította és a Vendég az érkezési napon helyi idő szerint 20 óráig nem érkezik meg és nem jelzi előre, hogy ennél későbbi időpontban érkezik, másnap 10 óráig a szállásadó a foglalását fenntartja. Ha a Vendég ezt követően sem érkezik meg, a Szolgáltató szolgáltatási kötelezettsége megszűnik. A foglalást a szállásadó törli, és az előre befizetett összeg kötbérként nem jár vissza.

8.9 Amennyiben a Vendég előre jelzi, hogy későbbi időpontban érkezik, a szállásdíj nem jár vissza a kimaradt időre és a szállásfoglalás nem hosszabbodik meg automatikusan az elmaradt idővel. Ha a Vendég a foglalásban megadott időpontnál korábban szeretné a már elfoglalt szálláshelyet elhagyni, a Vendég a foglalás teljes időtartamának megfelelő szállásdíjat köteles megfizetni.

9. Igénybevétel feltételei:

9.1. A vendég a szállást az igénybevétel napján 14.00-20.00 óráig történő bejelentkezéssel (check-in) veheti igénybe. Kijelentkezés (check-out) az utolsó tartózkodási napon délelőtt 10.00-ig. Előzetes megállapodás esetén a kijelentkezési időpont meghosszabbítható.

9.2. A Vendég a szálláshelyre érkezéskor a hatályos jogszabályoknak megfelelően személyazonosságát köteles a szállás elfoglalása előtt igazolni. Érkezésekor köteles az apartmanház tulajdonosának felmutatni az üdülési ajánlatot, átadni neki a NTAK-hoz való bejelentéshez és a számla kiállításához szükséges személyes okmányokat, iratokat (útlevél/személyi igazolvány, lakcímkártya, vég esetén adószám) illetve kifizetni az apartman tulajdonosának a nyaralás teljes vagy fennmaradó összegét. A kitöltött és aláírt bejelentővel a vendég elfogadja a szálláshely Általános Szerződési Feltételeit, a Házirendet.

9.3. A Vendég hibájából keletkező sérülésekért a Szálláshely nem vállal felelősséget. A rongálás miatti költségeket a szálláshely a vendégre terheli.

9.4. Abban az esetben, ha a vendég az apartmant az érkezési napon a 9.1. pontban meghatározott érkezési időpont előtt kívánja elfoglalni, azt a szabad kapacitás függvényében megteheti.

9.5. A szálláshelyre higiéniai okokból és az allergiások egyre növekvő számára tekintettel háziállatok NEM hozhatók. Az engedély nélkül behozott háziállatok által okozott sérülésekért, károkért a vendéget kártérítési kötelezettség terheli a szálláshely felé.

9.6. A házban tilos a dohányzás.

10. Szálláshely használat visszautasítása, szerződés megszűnése.

10.1. A Szálláshely jogosult a szerződést felmondani és a szolgáltatásnyújtást megtagadni amennyiben a Vendég

1. nem teljesítési fizetési kötelezettségét
2. a vendég nem rendeltetés-szerűen használja a szálláshelyet
3. fertőző betegségben szenved
4. drog befolyása alatt áll
5. elfogadhatatlan, erkölcstelen, erőszakos, összeférhetetlen magatartást tanúsít a házban és környezetében
6. a feleken kívül álló okok, úgynevezett Vis Major (háború, tűz, árvíz, időjárási viszontagság, áramhiány, sztrájk bekövetkezése), esetén, melyek felett a fél nem bír ellenőrzéssel

11. A Vendég jogai

11.1. A Vendég jogosult a Szálláshely szolgáltatási körbe tartozó rendeltetésszerű használatára,
11.2. A Vendég jogosult a szálláshely berendezéseinek, eszközeinek használatára.
11.3. A Vendég, hozzáértés esetén, jogosult a Szolgáltató apartmanházban található kerti grill, tűzrakó hely rendeltetésszerű, gondos használatára.
11.4. A tartózkodás idején felmerülő bármely probléma esetén a szolgáltató telefonon, illetve írásban az apartman@lentusbalaton.hu vagy a tqmplusz@gmail.com címen elérhető, a probléma mielőbbi megoldása érdekében.
4. A Vendég panasztételi joga a szálláshely elhagyását követően megszűnik.

12. A Vendég kötelezettségei

12.1. Vendég köteles a Szerződésben foglaltak szerinti időpontig és módon kiegyenlíteni a szolgáltatások ellenértékét.
12.2. Gondoskodni arról, hogy a felügyelete alá tartozó 18 év alatti gyermekek csak felnőtt felügyelete alatt tartózkodjanak a szálláshelyen.
12.3. Vendég köteles az általa vagy kisérője, illetve a felügyelete alá tartozó személyek által okozott kárt a szolgáltatónak megtéríteni.

13. A Szolgáltató jogai

13.1. A Szolgáltatónak jogában áll a Vendég által megrendelt és véglegesített, de Vendég által igénybe nem vett szálláshely szolgáltatásra beérkezett 1 éjszaka ára szállásköltség összegének megtartása jelen ÁSZF-ben és Foglalási és Lemondási feltétekben rögzítettek szerint.
13.2. A Szolgáltatónak jogában áll a 10.1. 1-6. pontjai alatt foglaltak esetén a szálláshely szolgáltatás visszautasítása, megszüntetése.

14. A Szolgáltató kötelezettsége felelőssége

14.1. A Szolgálató köteles a vendég tartózkodása alatti panaszát kivizsgálni és megtenni a szükséges lépéseket a probléma kezelésére.
14.2. A Szolgáltató köteles telefonos elérhetőségét megadni a Vendégnek, az ott tartózkodása alatt esetleg felmerült problémák, kérdések rendezése érdekében
14.3. Szolgáltató nem vállal felelősséget a vendég által behozott elektromos berendezésekért, azok okozta károkért a vendég a felelős.
14.4. Szolgáltató felelőssége nem terjed ki a vendég által saját maga okozott károkra illetve a vendégek körén kívül álló elháríthatatlanul bekövetkezett károkra.
14.5. Szolgáltató nem vállal felelősséget a szolgáltató közösségi tereiben illetve szobáiban hagyott személyes tárgyakért, értéktárgyakért, készpénzért.
14.6. A Szolgáltató ingyenes, bekerített parkolójában hagyott értéktárgyakért a Szolgáltató nem vállal felelősséget.

15. Adatvédelem

 A Szolgáltató fontosnak tartja a személyes adatok védelmét, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezeti intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja, a vendég adatokat csak a kijelentkezés napjáig tárolja.
A Szolgáltató a Szerződésben foglalt kötelezettsége teljesítése során köteles a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló hatályos jogszabályok érvényesítésére a (2011. évi CXII. az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról) az információs önrendelkezési jogról és az információ szabadságról szóló törvény adatvédelemmel kapcsolatos vonatkozó jogszabályok rendelkezéseinek megfelelően eljárni.
Vendég tudomásul veszi, hogy a Szolgáltató törvényi felhatalmazás alapján köteles a megkereső hatóság felé a törvény szerinti adatszolgáltatást teljesíteni.

Szolgáltató adatvédelmi elveit külön Adatvédelmi Nyilatkozatban teszi közzé honlapján.