Házirend

Kérjük, figyelmesen olvassa el házirendünket!

 1. A Bérbevevő (Vendég) az apartmanházba (apartmanba, szállásra) történő érkezésekor köteles az apartmanház tulajdonosának felmutatni az üdülési ajánlatot, átadni neki a NTAK-hoz való bejelentéshez szükséges személyes okmányokat, iratokat (útlevél/személyi igazolvány) illetve kifizetni az apartman tulajdonosának a nyaralás teljes vagy fennmaradó összegét.

 2. Az apartmanba kizárólag csak azok a személyek, vendégek tartózkodhatnak, akikre a foglalás vonatkozik, továbbá csak annyi személy tartózkodhat az apartmanban, amennyi fő az üdülési szerződésben szerepel! Kérjük ennek betartását!

 3. Az apartman, szállás elfoglalása az üdülési ajánlatban vagy a honlapon szereplő első nap 14:00 órától lehetséges, elhagyása az üdülési ajánlatban vagy a honlapon szereplő utolsó nap legkésőbb délelőtt 10:00 óráig kell megtörténjen, ettől eltérni kizárólagosan előzetes egyéni egyeztetéssel lehet.

 4. Az elfoglalt apartmannak, szállásnak távozáskor, az érkezéskori állapotot kell tükröznie, azaz tisztának és sérülésmentesnek kell lennie. Kérjük ennek figyelembevételét!

 5. Az apartmanházban (apartmanban, szálláson) szemetelni, rendetlenséget hagyni TILOS! A nyaralás időtartama alatt, az apartmanház tulajdonosának nem tartozik a feladatkörébe az apartmanok kitakarítása, továbbá a szemeteskuka folyamatos kiürítése. A tisztaságért mindenképpen vendég a felelős, ezért kérjük, a szemetet ne a nyaralás utolsó napján ömlesztve vigyék a gyűjtőbe, hanem minden nap ürítsék ki a szemetes tartalmát! Hetente kétszer történik kommunális hulladékszállítás: szerda és szombati napokon.

 6. Hitvallásunk, hogy meg kell óvnunk környezetünket, ezért fontosnak tartjuk a hulladékok szelektív gyűjtését. Köszönjük, ha az erre a célra biztosított sárga szelektív hulladékgyűjtő zsákot használja vagy a szelektív hulladékgyűjtő kukánkat!
  Szelektíven a papírt, műanyag dobozokat, flakonokat és a fém dobozokat kell egy helyre gyűjteni. Üveget belehelyezni nem szabad!
  Szelektív hulladékszállítás: keddi napokon

 7. Az apartmanház (apartman, szállás) pihenésre való, ezért a zajongás és a többi vendég bármely napszakban történő zavarása TILOS! Kérjük ennek figyelembevételét a rádió, TV, vagy egyéb elektronikai eszközök használatakor is!

 8. Grillezés után kérjük a parázs eloltását! A sütéshez szükséges fát, faszenet nem biztosítjuk, azt mindenki saját maga kell megvásárolja. A grillezőt és a környékét kérjük használat után összetakarítani szíveskedjék!

 • A nyaralás időtartama alatt, az apartmanházban (apartmanban, szálláson) bekövetkező kárt az apartmanház tulajdonosával haladéktalanul közölje. Az okozott károkért a vendég a felelős, melyet kötelessége megtéríteni az apartman tulajdonos részére.

 • Az apartmanház tulajdonosa biztosít törölközőt, folyékony szappant, mosogatószert, indulási WC papírt a vendégek számára.

 • A vizes ruhákat, törölközőket az erre alkalmas ruhaszárítóra kérjük elhelyezni, ami minden apartmanban megtalálható és ne az apartman korlátaira vagy a kárpitozott székekre!

 • Az apartmanházban (apartmanban, szálláson) kérjük, ne dohányozzon! A dohányzás csak az arra kijelölt helyen megengedett (pl.: terasz, udvar stb.) A cigarettacsikket a földre dobni tilos!

 • Az apartmanházba könnyen gyulladó és robbanó, kellemetlen szaggal járó anyagot bevinni tilos!

 • Az étkezés kizárólag, az arra a célra kialakított, étkezőben vagy konyhában a megengedett. Kérjük, hogy a tányérokat, evőeszközöket, asztalokat, székekek stb. ne vigye át egy másik apartmanba!

 • A csapi víz (vezetékes víz) fogmosásra, kézmosásra, fürdésre, zuhanyzásra és főzésre alkalmas.

 • Kérjük, az apartmanházban (apartmanban, szálláson) az Ön kényelméért elhelyezett elektromos készülékeket rendeltetésüknek megfelelően használja! A nem megfelelő használatból bekövetkező kár(ok)ért a vendég a felelős! Kár esetén, az okozott kárt köteles haladéktalanul közölni az apartmanház tulajdonosával, továbbá köteles azt részére teljes mértékben megtéríteni.

 • A légkondicionáló (klíma) berendezés használata kizárólag az apartmanházban (apartmanban, szálláson) tartózkodás alkalmával, zárt ablakok és ajtók mögött a megengedett. Kérjük, hogy távozáskor ne kapcsolják be, hazaérkezéskor rövid idő alatt lehűti a szobákat. Kérjük, rendeltetésszerű használatának figyelembevételét!

 • A vendég az apartmanházból (apartmanból, szállásról) történő távozása alkalmával, a személyes vagyon védelmében, kivétel nélkül köteles a lehetőség szerinti védőintézkedéseket (bezárni az ajtókat, ablakokat… stb.) megtenni. A személyes vagyon védelme a vendég felelőssége, ezen tárgykörrel kapcsolatos bármilyen probléma felmerülése esetén az apartmanház tulajdonosát semmiféle felelősség nem terheli.

 • Az apartmanházhoz (apartmanhoz, szálláshoz) tartozó értékek, tárgyak védelme a vendég felelősségi körébe tartozik.

 • Az apartmanház (apartman, szállás) elhagyásakor a világítást, az elektromos készülékeket kapcsolják ki, a csaptelepeket, illetve a gázt zárják el. A tetőtéri ablakokat az apartman elhagyásakor feltétlenül zárják be mivel bármikor előfordulhat kisebb-nagyobb esőzés.

 • A vendég távolléte során az apartmanház tulajdonosa csak kivételes esetben léphet be a kiadott apartmanba, szállásra. Kivételes esetnek számítanak, a közbelépés vagy bármiféle biztonsági óvintézkedés egy esetleges anyagi kár elkerülése érdekében.

 • Az apartmanházban (apartmanban, szálláson) csakis az üdülési ajánlatban vagy az NTAK felé bejelentett, meghatározott számú személy tartózkodhat. Bármilyen ezzel a tárgykörrel kapcsolatos probléma felmerülése esetén, az apartmanház tulajdonosának jogában áll felmondani a szerződést és megszakítani a nyaralást az ott tartózkodó vendégek számára. Vendég(ek)et fogadni, kizárólag az apartmanház tulajdonosának előzetes megkérdezése és beleegyezése esetén megengedett.

 • Kérjük, az apartmanházhoz történő parkolás alkalmával legyenek tekintettel a többi vendég parkolási lehetőségeire. Az udvarban egymás mögé tudnak beállni, így egyeztetésre lehet szükség az autós közlekedés során. Az utcán biztonságosan lehet parkolni.

 • Amennyiben az apartmanházat (apartmant, szállást), bármilyen okból kifolyólag nem tudja elfoglalni az üdülési ajánlatban szereplő első nap, késését kérem legkésőbb 20:00 óráig közölje a telefonon vagy e-mailen. Ennek elmaradása esetén az apartmanház tulajdonosának jogában áll az üdülési szerződésben szereplő nyaralás kezdő időpontjától számított 24 órát követően más vendég részére kiadni az apartmanházat (apartmant, szállást). Felhívjuk figyelmét, hogy ilyen esetben a már befizetett összeg nem kerül visszatérítésre!

 • Amennyiben a vendég az üdülési szerződésben szereplő időpont előtt kíván hazautazni, semmilyen esetben sem kötelezhető az apartmanház tulajdonosa a végösszeg különbözetének megfizetésére.

Az apartmanház tulajdonosa, mindenkor vendégei kényelmét és pihenését tartja szem előtt. Szívesen áll rendelkezésükre bármilyen probléma felmerülése, információ szolgáltatása stb. esetén. Kérjük, forduljanak hozzánk bizalommal! Az apartmanházzal kapcsolatos minőségi, illetve egyéb észrevételeket az apartmanház tulajdonosával vagy megbízott személyével közölni szíveskedjenek!

Kádár Zsuzsa                                                                                            Tóth Ákos

tulajdonos                                                                                                    megbízott személy

+3630 9989 186                                                                                          +3620 548 9808